Uitvoering en Presentatie

Uitvoering

Een ballerina worden is een droom voor heel veel meisjes en zij dromen dan ook om echt op het toneel te staan in een mooie balletuitvoering.

Balletgroep Bloesem probeert eens in de 2 jaar deze droom te laten uitkomen voor onze ballerina’s.

Het is dan een heel druk balletjaar voor ons als bestuur en voor onze balletpedagoge Carmelien.

Al ver van te voren beginnen we met de voorbereidingen, als eerste moeten we een geschikt theater bespreken en ondertussen gaat juf Carmelien beginnen aan het schrijven van het verhaal, het maken van de dansjes en zoekt ze naar mooie muziek.

Als wij weten wat voor soort verhaal het is gaan we als bestuur samen met Carmelien overleggen wat voor soort kostuums hier bij passen.

En dan begint voor ons als bestuur het avontuur: zoeken naar stofjes, patronen of hebben we nog kostuums van eerdere uitvoeringen die we kunnen gebruiken?

Vele uurtjes zitten we achter onze naaimachines en verrassen de meisjes en juf Carmelien met mooie kostuums als we komen passen tijdens de balletlessen, want alles moet goed passen voor de grote dag.

De kinderen zijn dan altijd heel enthousiast en willen graag hun dansje een keertje doen in hun nieuwe kostuums en wij kunnen dan mooi zien of alles goed zit!

Ondertussen is juf Carmelien ieder week tijdens de lessen hard bezig om de dansjes in te studeren met de kinderen.

De week voor de uitvoering hebben we altijd met alle meisje in de balletzaal een generale repetitie en ondertussen zijn we allemaal helemaal klaar voor weer een prachtige uitvoering.

Uitvoering 2017

Voor ons jubileumjaar had balletdocente Carmelien weer een prachtig balletsprookje bedacht!

 

Isabella is een meisje dat niets liever doet dan rennen en huppelen. Ze drijft haar ouders en juf tot wanhoop omdat ze  nooit eens kan stilzitten. Om niemand meer tot last te zijn besluit Isabella de wijde wereld in te trekken.

Als ze al snel na vertrek van een fee een paar prachtige schoentjes cadeau krijgt, kan ze haar geluk niet op. De schoentjes nemen Isabella mee..... en onderweg heeft ze de meest wonderlijke ontmoetingen.

Maar de toverschoentjes weten van geen ophouden en Isabella moet wel verder en verder....

Hoe zal haar wandeling aflopen?

 

 

Toverschoentjes ......aan de wandel

Presentatie

In het balletjaar dat we geen uitvoering hebben wordt er heel hard gewerkt aan techniek.

Wat de ballerina’s aan techniek leren in dit balletjaar laten zij dan ook zien in een presentatie.

Deze houden wij dan in het Patronaat in Mierlo en dit is voor alle meisjes een mooie gelegenheid om aan hun familie te laten zien wat ze hebben geleerd.

Tevens zijn er ieder jaar weer openbare lessen, wij snappen dat u heel graag wilt blijven kijken naar uw kind maar dit is helaas te problematisch.

Daarom hebben we ieder jaar speciale lessen waarin u samen met andere familieleden kunt kijken naar de vorderingen van uw kind.