Bestuur

Voorzitter - Anny Liebreks

Mijn naam is Anny Liebreks.

Ik ben sinds de oprichting bij Bloesem als voorzitter en dit alles met heel veel plezier.

Ik houd mij bezig met alles wat er in en om onze balletschool te doen is en wat zeker niet onbelangrijk is een heel goed contact met de kinderen, Carmelien onze balletpedagoge en Brenda, Ingrid en Saskia; ons bestuur.

Dit alles vind ik van grote waarde. Je moet er met elkaar plezier in hebben en bereid zijn er hard voor te werken. Vooral in een jaar dat er uitvoering is heb je elkaar hard nodig.

Op dit moment bestaat het bestuur uit vier personen.

Wij doen samen met Carmelien alles zelf voor de uitvoering. De een is goed met de computer en de ander weer met de naaimachine. Ieder heeft z’n eigen verantwoording, maar uiteindelijk doen we het toch samen.

Door de jaren heen is er veel concurrentie gekomen zoals: streetdance, aerobics, jazzballet en nog veel meer vormen van dans. Dat zijn leuke bezigheden maar verschillen nogal van klassiek ballet dat wij onze leden willen leren.

Zonder creativiteit en fantasie uit het oog te verliezen letten we op een goede houding en discipline. We streven naar een lichaamsbeweging waar ballerina’s hun hele leven plezier van zullen hebben.

Ik zelf ben zelf 14 jaar actief lid geweest van balletschool Kersenbloesem o.l.v. Susan Slegers. Vandaar dat ze mij in 1977 in het bestuur vroegen van wat nu Bloesem heet.

Van Kersenbloesem naar Bloesem was niet zo’n grote stap omdat de kersen uit het dorp verdwenen en wij de naam Bloesem wel toepasselijk vonden omdat er altijd ontluikende bloesem zal blijven bestaan. Bloesem en jeugdige ballerina’s hebben veel gemeen. Wij hopen dat ze beiden uitgroeien tot mooie bloemen.

Mijn man en ik hebben 2 dochters die beiden zo’n 14 jaar bij Bloesem hebben gedanst en ook onze kleindochter Roxanne heeft ruim 12 jaar bij Bloesem gedanst.

Wij zijn dus al met drie generaties aan Bloesem verbonden en ik hoop dat er nog veel van die mooi jaren zullen volgen.

Met lieve balletgroeten, Anny Liebreks, Voorzitter

Bestuurslid - Ingrid Ketelaars-Ronde

Mijn naam is Ingrid Ketelaars-Ronde, mijn oudste dochter Merel heeft van 2005 tot 2017 bij Bloesem gedanst, is twee jaartjes gestopt, om vanaf vorig seizoen weer mee te dansen.

Super om te zien hoe zij en de andere ballerina's elk jaar zo veel leren! Zeker als ze op spitzen oefenen is dat heel bijzonder om te zien.

Sinds alweer een aantal jaren ben ik actief als bestuurslid van Bloesem.

Ik houd de website en Facebook-pagina up-to-date en verzorg het jaarlijkse leden-infoboekje, promotie-posters, programmaboekjes voor de uitvoering en overige PR voor Bloesem. Af en toe ga ik naar de balletlessen om te fotograferen en te filmen. Daarnaast doen we met alle bestuursleden samen nóg 1001 dingen om te zorgen dat alle zaken rondom de lessen van Carmelien en de presentaties en uitvoeringen goed geregeld zijn. We vergaderen regelmatig en hebben een goed samenwerkend en gezellig bestuur!

Penningmeester - Saskia Zaadstra

Balletdocente

Hallo, ik ben Carmelien de Haan en ben sinds 1988 balletdocente van Bloesem.

Dat zijn al heel wat jaartjes en ik heb met veel plezier heel veel ballerina's uit Mierlo e.o. de balletbeginselen bijgebracht. Ik werk volgens het RAD systeem dat staat voor de Royal Academy of Dancing. Dit systeem is opgebouwd uit 8 graden die een gedegen en verantwoorde basis geven voor amateurs vanaf 5 jaar.

Elk jaar wordt het graadje moeilijker en borduur je verder op wat je het jaar daarvoor geleerd hebt.

Dit is het technische verhaal maar natuurlijk maak ik ook tijd vrij voor improvisaties (altijd aan het einde van de les) en eigengemaakte dansen, als daar tijd voor is.

Twee keer per jaar krijg je een rapportje mee waarin ik de techniek, improvisatie, muzikaliteit en expressie beoordeel.

Voorop staat natuurlijk het plezier om te dansen en we willen dat ook laten zien. Dat doen we het ene jaar met een kleine presentatie met oefeningen, kleine combinaties en gemaakte dansjes.

Het andere jaar met een echte uitvoering, een balletsprookje wat ik elke keer weer opnieuw bedenk en schrijf.

Het sprookje wordt verteld en gespeeld door iemand die goed kan acteren en de balletkinderen beelden het uit met hun dansen. Dan ga ik over de kostuums en decor nadenken en wordt altijd fantastisch geholpen door het bestuur om dat te realiseren. Het resultaat is tot nu toe altijd weer prachtig!

 

Ik zelf ben al aan het dansen vanaf 5 jaar. Heb al mijn RAD diploma's gehaald.

Daarna heb ik nog een jaar in Rotterdam aan de dansacademie gestudeerd met name ook voor de moderne dans.

Mijn podium ervaring deed ik op met de dansgroep Pandora die voor scholen educatieve dans en muziekprogramma's maakte. Daar ben ik ook begonnen met het lesgeven aan jonge kinderen.

Later heb ik gedanst en gezongen in musicalproducties van Anny M.G. Schmidt en het Ballet van Vlaanderen in Antwerpen.

Ik ben geboren in Mierlo en ben uiteindelijk hier getrouwd en heb drie dochters gekregen.

Dus ben ik uiteindelijk weer teruggekomen waar het ooit allemaal voor mij begon en geef alweer meer dan 25 jaar met veel plezier les aan mijn Bloesemballerina's.

 

Groetjes van balletdocente Carmelien